Liikunta oppimisen tukena - ei aina huvita


Liikunta pitää yllä ja tukee ihmisen jaksamista - mutta siinäkin pitää muistaa kohtuus. Mikä on toiselle paljon, ei toisella tunnu vielä missään. Jokaisen pitää opetella tunnistamaan omia voimiaan ja jaksamista sen verran, että tunnistaa suurinpiirtein minkä verran oma keho pyytää tai tarvitsee kuntoliikuntaa, jotta se tukee tarkoitustaan mielekkäällä tavalla.

Liikunnasta voi puhua pitkään, kirjoitetaan tässä sana JAKSAMISELLE - jotta  ylipäätään lähtisit lenkille, salille, joogaan - mikä onkaan se sinun juttusi juuri nyt. Liikuntamuotoa voi vaihdella jaksamisen ja vuodenaikojen mukaan. Ja kannattaakin, jotta mielenkiinto liikuntaan säilyy. 

AINA EI JAKSA - EI HUVITA - eikä pidäkkään

Sinun aikuisena ihmisenä pitää kuitenkin patistaa itsesi liikkeelle - ellei äippä tai PT ole  vieressä sanomassa mitä pitää tehdä. Niin  - kaikki ei ole aina kivaa ja silti pitää tehdä. Liikunta on kuitenkin se joka saa sinut jaksamaan henkisesti ja ruumiillisesti. Varsinkin kun edelliset ovat niin sidoksissa tosiiinsa.



Mene silti, se palkitsee - siitä tulee hyvä olo.

MUISTA SE HYVÄ OLO - TEE SIIHEN MUISTIJÄLKI


Jos et saa mitään muuta aikaiseksi - tee edes 15 minuutin rauhallinen venyttely kotona. Siinä olohuoneen matolla. Kuuntele musiikkia ja katso kellosta - 15 minuuttia.  Se saa verenkierron liikkeelle ja happea keuhkoihin ja aivoille. 



PT= personal trainer